Groentebouillon

Groentebouillon

Dit recept komt ui GROENTE! het gloednieuwe boek van sterrenchef Niven Kunz. Een gesigneerd exemplaar is hier te bestellen: www.nivenshop.nl
Bereiding

Smelt de boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg prei en uien toe en temper het vuur. Dek de pan af met een goed sluitend deksel en laat de groenten zo 20 minuten ‘zweten’.

 

Bind de kruiden samen als bouquet garni. Doe dit in de pan, samen met de worteltjes, de bleekselderij, het zout, de peperkorrels en 2 liter koud water.

 

Verhoog het vuur en breng het water langzaam aan de kook. Verwijder indien nodig regelmatig schuim van de oppervlakte. Zodra het water kookt, temper het vuur en laat nog 35 minuten sudderen. Zeef de bouillon boven een grote, vuurvaste kom en zet deze opzij om af te koelen. Gebruik de bouillon onmiddellijk of bewaar hem in een goed gesloten pot of koelkastdoos.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2016

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina