Het allerbeste groentegerecht!

Het allerbeste groentegerecht!

Een kijkje nemen in de keuken van sterrenchef Niven Kunz, welke foodprofessional wil dit nou niet? Bij deze topkok komt groente altijd op de eerste plaats! Een aantal weken geleden zijn we gestart met een win-actie: stuur ons het allermooiste gerecht met groente in de hoofdrol en win een meeloopdag bij sterrenchef Niven Kunz voor twee personen! De winnaar is intussen bekend: Ivo Tousain van t' Bakhuys kreeg de meeste stemmen met zijn gerecht 'Peen en Uien 2.0'.
Bedankt

Afgelopen week hebben jullie massaal gestemd op ons groentegerecht wat we ingestuurd hebben voor de wedstrijd van Heerkens groenten en fruit! Daarvoor hartelijk dank! We zijn overdonderd door zoveel leuke reacties over ons gerecht en alle aanmoedigingen. Super!

Omdat we niet voor iedereen persoonlijk het gerecht Peen en uien 2.0 kunnen koken hebben we voor jullie hierbij de receptuur zodat jullie dit gerecht thuis ook kunnen maken. Misschien wel voor kerstmis?!

Ivo Tousain

Peen en uien 2.0

Mousseline van aardappel en winterwortel. Fritots van Amsterdamse uitjes. Gekarameliseerde marloeskes, peterselie olie en chips van truffelaardappeltjes. Hieronder het recept voor 4 personen.

Mousseline

  • 400 gram aardappels geschrapt en in blokjes gesneden   
  • 400 gram winterwortel geschrapt en in blokjes gesneden
  • Scheutje room3 dl
  • Klontje echte boter
  • Peper en zout

Fritots van Amsterdamse uitjes

  • Bloem gezeefd 100 gram   
  • Bier 2dl
  • Eiwit 2 stuks
  • Snufje zout
  • Amsterdamse uitjes

Overige

  • 100 gram marloeskes (kleine sjalotten)
  • Peterselie olie: olijfolie 2 dl, 20 gram peterselie
  • Truffelaardappel 2 stuks
Bereiding

Mousseline

Kook de aardappel en winterwortel in water goed gaar. Giet dit af en laat het droogstomen. Voeg hierbij de boter en room toe en pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa.

Fritots van Amsterdamse uitjes

Verwarm schoon frituurvet tot 180 graden. Meng de bloem, zout en bier tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije bekken stijf en spatel deze door het beslag. Laat de Amsterdamse uitjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Bloem de uitjes licht en dompel ze onder in het beslag. Haal met een vork de uitjes uit het beslag. Laat dit goed uitlekken en frituur deze tot ze goudgeel zijn.

Overige

Maak de marloeskes schoon en snij deze in kwarten. Fruit deze aan in wat boter totdat ze karamelliseren. Was de peterselie en dep droog. Pureer de peterselie in de olie tot een gladde massa. Was de truffelaardappels en snij deze op een mandoline in super dunne plakjes. Frituur deze tot krokante chips.

Dresseren van het bord

Gebruik verwarmde borden. Schep in het midden van het bord de mousseline. Drapeer daaromheen de marloeskes. Rangschik bovenop de mousseline de fritots. Druppel daartussen de peterselie olie en steek her en der wat truffel chips.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2016

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina