Seizoenstoppers!

Seizoenstoppers!

Elke maand heeft zijn eigen groenten en fruit. Dan zijn ze niet alleen het lekkerst van smaak, maar ook extra gezond omdat daar de bouwstoffen in zitten die je die maand goed kunt gebruiken. Wij stimuleren het gebruik van seizoensproducten. Groente en fruit van het seizoen is vers, lekker van smaak én het beperkt de voedselkilometers wat dus minder belastend is voor het milieu. Benieuwd naar de seizoensproducten van dit voorjaar? Bekijk dan onze seizoenskalender.

Download seizoens- kalender

Download pdf (735.11 KB)
Groenten van Hollandse bodem

In de zomer kunnen we weer genieten van geteelde groenten van eigen bodem! Want het allerlekkerste vers haal je natuurlijk dichtbij. Het is niet alleen lekkerder van smaak, het is ook nog eens beter voor het milieu en gunstiger in prijs. Op dit moment kunnen we weer genieten van bloemkool, koolrabi, chinese kool, paksoi, andijvie, prei en wortel! Heerlijk om toe te voegen aan de menukaart.

Peulvruchten

Het seizoen van de peulvruchten gaat weer van start. In de maanden juli en augustus zijn deze bonen op z'n best! Peulvruchten zijn erg gezond, rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. Ook zijn ze vezelrijk en caloriearm. Peulvruchten zijn in het bijzonder heel gezond voor vegetariërs en veganisten, aangezien het een ideale vleesvervanger is; 100 gram vlees kan worden vervangen voor 75 gram peulvrucht. Ideaal voor de vegetarische menukaart!

Frambozen

De eerste Hollanse frambozen zijn weer beschikbaar van Frank van den Broek Kleinfruit uit Heeswijk-Dinther. Want het allerlekkerste vers haal je natuurlijk dichtbij! Tegenwoordig kun je frambozen het hele jaar rond kopen, maar nu zijn ze natuurlijk op zijn lekkerst! Heerlijk door de yoghurt, door een salade, in een smoothie of bij het dessert! Deze lekkere vruchtjes zitten ook nog eens boordevol vitamine C!

Venkel

Venkel of knolvenkel is een heerlijke, frisse groenten met een lichte anijssmaak. Venkel is erg gezond en staat bekend om de goede werking bij maagklachten. Heerlijk in combinatie met diverse visgerechten. Kortom: venkel is goed voor de spijsvertering en zit vol met vitamine C, folium en kalcium. Heerlijk om te verwerken in diverse gerechten, denk eens aan venkelpuree, geroosterde venkel, venkelsoep met room. Mmmm...

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2016

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina