Winterfruit

Winterfruit

Welk fruit is het lekkerst in de winter? Kies voor: Appels en peren. Citrusfruit zoals mandarijnen, sinaasappels en grapefruit. Exotisch fruit zoals mango's en bananen. Stuk voor stuk vruchten die barsten van de vitamine C én die extra dosis vitamines kunnen we extra goed gebruiken in de winter!
Sinaasappel

Sinaasappels vallen net zoals de mandarijnen onder de citrusvruchten. Sinaasappels hebben veel zon nodig en groeien het beste in warme gebieden. In het najaar en de winter komen de sinaasappels uit het Middellandse zeegebied. De oranje vruchten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C en foliumzuur. Bij een sinaasappel denk je misschien aan een gezond tussendoortje, maar ook in hartige gerechten kan de sinaasappel een heerlijke toevoeging zijn. Denk maar eens aan de beroemde Canard á l'orange.

Peren

Peren zijn één van de meest vezelrijke vruchten. Ook hebben peren een lage glycemische index, hierdoor is de vrucht geschikt voor menen met diabetes. Omdat de koolhydraten langzaam worden opgenomen blijft de bloedsuikerspiegel in balans. Ook heeft onderzoek aangetoond dat het eten van peren de kans op hart- en vaatziekten kan verkeinen.

Mango

Mango is een steenvrucht en vindt zijn oorsprong in India; Het is één van de meest bekende vruchten. Mango is rijk aan ijzer, calcium, magnesium en vitamines en vezels. Er zijn studies die aantonen dat het regelmatig eten van mango's goed is voor de huid en ogen ook zou het concentratievermogen en geheugen verbeteren.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2018

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina