Pompoenseizoen

Pompoenseizoen

De herfst is in zicht en bij de herfst horen natuurlijk pompoenen, want dan is deze vrolijk gekleurde groente op z’n best. Bij Heerkens kunnen we verschillende soorten pompoenen leveren. Hieronder een aantal verrassende soorten op een rijtje.
Flespompoen

De flespompoen is een vaasachtige vrucht met een lange nek en een ronde basis. De redelijk zachte schil is makkelijk te verwijderen. De flespompoen bevat een oranje, vlezige pulp en heeft een zoete nootachtige smaak. Deze pompoensoort wordt vaak gebruikt omdat het vruchtvlees geen draden bevat en daarom goed te verwerken is in vele gerechten. Door het vele vruchtvlees is de pompoen bijzonder geschikt voor pompoensoep.

Pattison

Pattison is familie van de pompoen, komkommer en meloen. Er zijn gele, groene en witte Pattison soorten. De smaak van de Pattison is vrij neutraal. Pattisons kan je bereiden zoals pompoenen. Lepel ze uit en vul ze met soep of bijvoorbeeld gehakt. De mini-Pattison kan ook dienen als garnituur of aperitiefhapje. Je kunt ze gebruiken in slaatjes, pasta, in een wintergroentestoofpot of fijnsnijden en bakken in de pan.

Futsu black

De Futsu black pompoen behoort tot de Moschata soorten. De pompoen is eerst zwart/donkergroen en wordt later kaneelbruin. De futsu black heeft een zoete, nootachtige smaak.  Deze pompoen kan in de keuken voor alle doeleinden gebruikt worden en zelfs de schil kan meegegeten worden.

Mini pompoen

De mini pompoen is een kleine, oranje vrucht met een geribbelde schil. Het vruchtvlees is oranje en heeft een zoete smaak. De zaden van de mini pompoen worden meestal niet gegeten. Dit kleine pompoentje is heerlijk om te vullen met bijvoorbeeld gehakt, in soepen of in hartige gerechten. 

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2019

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina