Zeewier. Het voedsel van de toekomst?

Zeewier. Het voedsel van de toekomst?

Wij geven graag aandacht aan culinaire professionals die bewijzen een ware ambassadeur te zijn voor groente en of fruit. Zoals Toine Wilke, sporter, biochemicus en voedingsdeskundige. Hij ziet er een uitdaging in om zeewier populair te maken als nieuwe zeegroente. Want, zoals Toine zegt, "Zeewier bevat een schat aan goede voedingsstoffen". Wij zijn enthousiast en volgen Toine met belangstelling. Zeewier bevat unieke gezonde bestanddelen zoals fucoxanthine, alginaat en eicosapentaeenzuur. Er zijn wetenschappelijke studies die verband aantonen tussen zeewierconsumptie en gezondheid. De vuistregel: 5 grams a day keeps the doctor away. Bijna alle zeewiersoorten zijn eetbaar, een paar ook echt lekker, zoals onderstaande soorten.
Dulse

Dulse, ookwel dilisk of creatnach genoemd. Het groeit langs de noordelijke kusten van de Atlantische en Stille oceaan. Het wier heeft een duidelijke hartige smaak en staat bekend als snack-voedsel. NIEUW: Deze zeegroente is nu ook verkrijgbaar bij Heerkens!

Zeespaghetti

Dit is een groene spaghetti met een licht zilte en romige smaak. Zeespaghetti kan goed gegeten worden bij salades, visgerechten en andere groenten. Gebruik zeespaghetti niet als vervanger van pasta, dat is te machtig. Op dit moment nog niet standaard in ons assortiment, heeft u interesse? Laat het ons weten!

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2018

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina