Gerecht 1 Masterclass 'Creatiever Vegetarisch'

Gerecht 1 Masterclass 'Creatiever Vegetarisch'

Tijdens de Masterclass 'Creatiever Vegetarisch' demonstreerde Takis Panagakis o.a. dit verrassende vegetarische gerecht waarbij groenten de hoofdrol spelen. Benieuwd naar de ingrediënten en bereidingswijze? We hebben het hieronder voor u op een rijtje gezet.
Ingrediënten

Ziltige smaken:

  • Krieltjes beurre noisette
  • Schorseneren bbq

  • Crosne beurre noisette

  • Skordalia

  • Kapperblad/kritamo

  • Zeewier poeder

  • Salty fingers

  • Zeekraal

  • Bouillon (uien/kombu/yuzu/aardappelschil)

  • Mini zilveruien

  • Peterselie olie (pittige peper)

  • Persinette cress

  • Gefrituurde aardappel schil

  • Gefrituurde schorseneren

Overige benodigdheden
  • 1 steelpan (groenten beurre noisette)
  • Kitchenaid
  • Magnetron
  • Blender
  • Grote pan voor bouillon
  • 4 pitten (fornuis)
  • Barbecue
Skordalia

Kook de aardappels gaar en pureer deze. Daarna in de mixer samen met een emulsie van Griekse olijfolie, citroensap en knoflook. Breng het op smaak met peper en zout. Droog voor het maken van zeewierpoeder het zeewier op lage temperatuur in de magnetron. Blend dit tot poeder in de keukenmachine.

Mini zilveruien

Stoom de zilveruien 7 minuten in de oven. Maak intussen een mengsel met 10 gram sushi azijn, 10 gram ponzu, 10 gram gerooke soja en 10 gram olijf olie. Voeg de uien toe aan de massa en vacumeer het geheel.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2016

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina