Gerecht 2 Masterclass 'Creatiever Vegetarisch'

Gerecht 2 Masterclass 'Creatiever Vegetarisch'

Tijdens de Masterclass 'Creatiever Vegetarisch' demonstreerde Takis Panagakis o.a. dit verrassende vegetarische gerecht waarbij groenten de hoofdrol spelen. Benieuwd naar de ingrediënten en bereidingswijze? We hebben het hieronder voor u op een rijtje gezet.
Ingrediënten
  • Rode biet (gepoft in de oven)

  • Linzen

  • Gerookte soja

  • Bietenpoeder

  • Feta stikstof

  • Vene cress

  • Rammenas

  • Pappadums

  • Gele biet

  • Chioggia biet

  • Schuim van gerookte knoflook en laurier

Overige benodigdheden
  • oven plateau
  • oven
  • 1 grote pan
  • spatel
  • 3 bekkens
  • 2 kiddes
  • mandoline
  • stamper
  • 4 pitten (fornuis)
Linzen

Snipper een teentje knoflook en een sjalot, fruit dit in 50 gram olie. Voeg 200 gram linzen, een fles wortelsap, 2 blaadjes laurier en 5 gram oregano toe. Kook de linzen gaar en breng het op smaak met witte wijn azijn en zout.

Rammenas, chioggia biet en pappadums

Blancheer de rammenas en de chioggia biet. Snij in de lengte op de mandoline en rol een cilinder. Frituur de pappadums.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2016

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina