Seizoenstoppers!

Seizoenstoppers!

Elke maand heeft zijn eigen groenten en fruit. Dan zijn ze niet alleen het lekkerst van smaak, maar ook extra gezond omdat daar de bouwstoffen in zitten die je die maand goed kunt gebruiken. Wij stimuleren het gebruik van seizoensproducten. Groente en fruit van het seizoen is vers, lekker van smaak én het beperkt de voedselkilometers wat dus minder belastend is voor het milieu. Benieuwd naar de seizoensproducten van dit voorjaar? Bekijk dan onze seizoenskalender.

Download seizoens- kalender

Download pdf (735.11 KB)
Cranberries

Cranberries zijn in de herfst en wintermaanden volop verkrijgbaar. Deze kleine bessen zijn rijk aan vitamine C en hebben een goede werking op hart en bloedvaten. Let wel: wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat verse cranberries beter werken dan hetzelfde gewicht aan verwerkte cranberries in jams en sauzen. Cranberries zijn heerlijk in combinatie met gegrilde pompoen en quinoa, in een pancake of om te verwerken in een cranberriesasus. Heerlijk bij wildgerechten.

 

 

Physalis

Physalis ook bekend onder lampionplant of Kaapse kruisbes. Het is een sierplant met een eetbare vrucht. De vrucht is erg decoratief bij een gerecht. Physalis is familie van de tomaat en behoort tot de nachtschadeachtigen. De smaak is zoet-zuur en doet enigszins denken aan de smaak van ananas.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2016

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina