-
Rode biet (gepoft in de oven)
-
Linzen
-
Gerookte soja
-
Bietenpoeder
-
Feta stikstof
-
Vene cress
-
Rammenas
-
Pappadums
-
Gele biet
-
Chioggia biet
-
Schuim van gerookte knoflook en laurier
- oven plateau
- oven
- 1 grote pan
- spatel
- 3 bekkens
- 2 kiddes
- mandoline
- stamper
- 4 pitten (fornuis)
Pof de bieten op zeezout in de oven (220 graden, 2 uur). Schil de biet en snij op gewenste grootte. Maak een marinade van 150 gram witte balsamico, 50 gram suiker en 150 gram water. Marineer de bieten.
Snipper een teentje knoflook en een sjalot, fruit dit in 50 gram olie. Voeg 200 gram linzen, een fles wortelsap, 2 blaadjes laurier en 5 gram oregano toe. Kook de linzen gaar en breng het op smaak met witte wijn azijn en zout.
Kook 100 gram gerookte soja met 100 gram water en 2 gram agar. Laat dit afkoelen. Draai dit daarna tot gel in de Termomix. Verwerk de feta tot kruimels in stikstof.
Blancheer de rammenas en de chioggia biet. Snij in de lengte op de mandoline en rol een cilinder. Frituur de pappadums.
Kook vegetarische dashi met gerookte knoflook. Voeg laurier toe en laat dit intrekken. Voeg daarna room toe en breng het geheel op smaak. Doe het mengsel in een kidde en maak het gerecht af met schuim van gerookte knoflook en laurier. Steek daarna de gefrituurde pappadums in het gerecht en bestrooi dit met bietenpoeder. Maak het gerecht af met Vene cress. Eet smakelijk!