In ons assortiment hebben we verschillende soorten asperges. A klasse, B klasse en C klasse. Geschil en ongeschild. Soepasperges, groene asperges en aspergeschillen. Kies voor elk gerecht het type asperge dat het beste past qua prijs en kwaliteit. Advies nodig? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee.
Een aspergegerecht serveren? Dat is een goed idee, veel mensen zijn er enorm fan van. Met asperges kun je alle kanten op van koken, wokken tot grillen op de barbecue. Ga voor traditioneel met een gekookt eitje, krieltjes en botersaus. Liever een keer wat anders? Kook de asperges eens in bietensap, de asperges worden pra. Of verwerk de asperges in een heerlijke frisse salade!
Romige aspergesoep
Maak eens een romige soep van groene asperges. Snijd de groene asperges in stukken van ongeveer 3 cm en kook dit samen met bouillon gaar. Schep na een aantal minuten een paar asperges uit de pan, laat de rest nog even koken. Als de asperges gaar zijn pureer de soep fijn, voeg room toe en breng om smaak met peper en zout. De overige asperges fijnsnijden voor de garnering. Een uitgebakken spekreepje of gerookte zalm is ook een aangename toevoeging.
Aspergesalade
Een lauwwarme salade met witte asperges is een heerlijk bijgerecht om in het voorjaar te serveren met een stukje vlees of vis. Ook in combinatie met ei, aardappel en spekjes erg lekker. Kook de asperges kort zodat de asperge een stevige bite heeft. Kies voor een dressing op basis van mayonaise en mosterd of voor een vinaigrette met balsamico, olijfolie en citroen. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Groene asperges met Parmaham
Simpel maar smakelijk! Kook allereerst de groene asperges beetgaar, giet de asperges af en laat de asperges afkoelen. Wikkel de parmaham om de asperges en grill de asperges daarna in de oven, barbecue of grillpan. Heerlijk als bijgerecht of als tussendoortje.