Seizoenstoppers!

Seizoenstoppers!

Elke maand heeft zijn eigen groenten en fruit. Dan zijn ze niet alleen het lekkerst van smaak, maar ook extra gezond omdat daar de bouwstoffen in zitten die je die maand goed kunt gebruiken. Wij stimuleren het gebruik van seizoensproducten. Groente en fruit van het seizoen is vers, lekker van smaak én het beperkt de voedselkilometers wat dus minder belastend is voor het milieu. Benieuwd naar de seizoensproducten van dit voorjaar? Bekijk dan onze seizoenskalender.

Download seizoens- kalender

PDF icon Download pdf (735.11 KB)
Zuurkool

Zuurkool is gesneden witte kool. Het is een traditionele groente die vooral in de winter als stamppot wordt gegeten.  Door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën is deze kool geconserveerd en dit zorgt voor een zure smaak. Om zuurkool iets milder te maken kun je de kool voor gebruik even afspoelen onder de kraan. Wist je dat zuurkool bomvol vitamine C zit? Verwerk zuurkool ook eens in een salade, als rauwkost of als garnering bij schotels.

Rode kool

Rode kool, een echte herfstklassiekier! Deze kool is het hele jaar verkrijgbaar, maar toch het állerlekkerst rond de herfst- en winterperiode. Rode kool is een van de belangrijkste sluitkoolgewassen. De blauw-rode kleur wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool is heerlijk in combinatie met appels, kaneel of kruidnagel. Serveer rode kool met rood vlees, hachee of wild. Smullen maar! 

Paddenstoelen

Paddenstoelen kom je rond de herfst veel tegen in het bos. Sommige paddenstoelen zijn ook eetbaar! Een paddenstoel is een vruchtlichaam van een schimmel of zwam. In ons assortiment hebben wij champignons, cantharellen, oesterzwammen, portobello's en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Paddenstoelen zijn heerlijk in ovenschotels, bij ragout, in sauzen of in soepen. Heeft u een vraag over een van onze paddenstoelen? Neem gerust contact met ons op!

Stoofperen

Mmm...stoofperen zijn er weer! De Gieser Wildeman is een heerlijke, zoete stoofpeer. Wanneer je de stoofpeer kookt krijgt hij een vuurrode kleur. Stoofperen zijn heerlijk in combinatie met kaneel en suiker, maar ook lekker als bijgerecht bij wild of rundvlees, als dessert of compote. Stoofperen zijn verkrijgbaar tot ongeveer februari. 

Bieten

Bieten zijn veelzijdige groenten! Al eeuwenlang worden ze gegeten en nog altijd even populair. In ons assortiment hebben we zowel rode als gele bieten en niet te vergeten de chioggia biet. Stuk voor stuk bieten met prachtige kleuren die erg decoratief zijn. Bestel ze zo, of kies voor gemak en bestel bietenblokjes, spiraal gesneden biet of geraspte biet. De mogelijkheden zijn eindeloos...

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2018

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina